Zagrjaj koji traje viseod 5 hiljada godina
Strana 1 od 1 • Delite •
Zagrjaj koji traje viseod 5 hiljada godina
Arheolozi u Italiji otkrili su ostatke para zakopanog prije pet do sest hiljada godina. Zanimljivost je, medutim, u tome sto su sahranjeni zagrljeni.
Ovo jos nismo vidjeli, rekla je Elena Menotti, koja predvodi arheoloski tim kod sjevernotalijanskog grada Mantove i dodala, ukapanje vise od jedne osobe nikako nije bilo karakteristicno za razdoblje neolita, a osobito nije bilo ovakvih specifičnih slucajeva. Ovi su ljudi stvarno u zagrljaju.
Menotti vjeruje da je par (a gotovo je sigurno da se radi o muskarcu i zeni) umro mlad, sto se moze zakljuciti po njihovim iznimno ocuvanim zubima.
Kad smo ih otkrili, svi smo bili jako uzbudjeni. Ja ovaj posao radim vec 25 godina i radila sam stvarno svudje. Bila sam i na iskapanjima na Pompejima, ali nikada me nista nije dirnulo kao ovaj prizor, priznala je.
U laboratoriju ce se sada nastaviti ova istrazivanja kojima ce se pokusati otkriti koji je bio uzrok smrti ovih vjecnih ljubavnika i u kojem su periodu zakopani.
Ovo jos nismo vidjeli, rekla je Elena Menotti, koja predvodi arheoloski tim kod sjevernotalijanskog grada Mantove i dodala, ukapanje vise od jedne osobe nikako nije bilo karakteristicno za razdoblje neolita, a osobito nije bilo ovakvih specifičnih slucajeva. Ovi su ljudi stvarno u zagrljaju.
Menotti vjeruje da je par (a gotovo je sigurno da se radi o muskarcu i zeni) umro mlad, sto se moze zakljuciti po njihovim iznimno ocuvanim zubima.
Kad smo ih otkrili, svi smo bili jako uzbudjeni. Ja ovaj posao radim vec 25 godina i radila sam stvarno svudje. Bila sam i na iskapanjima na Pompejima, ali nikada me nista nije dirnulo kao ovaj prizor, priznala je.
U laboratoriju ce se sada nastaviti ova istrazivanja kojima ce se pokusati otkriti koji je bio uzrok smrti ovih vjecnih ljubavnika i u kojem su periodu zakopani.

MontenegroGirl- Admin

-

Broj poruka: 597
Godina: 28
Datum upisa: 10.08.2007
Re: Zagrjaj koji traje viseod 5 hiljada godina
Aaaaa.....kako je to fino 
ooo,bash..
ooo,bash..

*Mrwica*- clan

-

Broj poruka: 73
Godina: 19
Datum upisa: 09.03.2008
Re: Zagrjaj koji traje viseod 5 hiljada godina
Jbg ne znam vise nista, sve mi se pobrkalo
Sve nekako ukapirah, ali kako su ih ukopali, sahranili??..Pocinje da me hvata strah

Sve nekako ukapirah, ali kako su ih ukopali, sahranili??..Pocinje da me hvata strah

MontenegroGirl- Admin

-

Broj poruka: 597
Godina: 28
Datum upisa: 10.08.2007
Similar topics» SAAB 9000, Proizvodnja 1985.-1998. godina
» Koji je serial number za CS3?
» Koji su wam omiljeni serija i film?
» Glasanje za mode koji ce se koristiti na turniru
» ŠKola grafike...za one koji su se prijavili i imaju paint
» Koji je serial number za CS3?
» Koji su wam omiljeni serija i film?