**Salate**
4 posters
**Salate**
Rimska salata
Sastojci :
4 fileta pilecih grudi, 2 kasike ulja, so, biber, konzerva kukuruza, 1/2 svezeg krastavca, 4 paradajza, crni luk, po pola vezice vasca, persuna, bosiljka, 300 g jogurta, kasika sirceta, 50 g kisele pavlake, 50 g rendanog parmezana.
Kako pripremiti :
Oprati file od pilecih grudi, peci na zagijanom ulju u tiganju. Onda na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocijedi, oljustiti krastavac, oprati paradajz i ocistiti. Krastavce iseci po duzini, a onda iseci na kriske. Iseci paradajz na cetvrtine, oljustiti crni luk i iseci ga na prstenove. Ocistiti salatu, oprati, iseci i sve zajedno promijesati u ciniji. Oprati zacinsko bilje i prosusiti. Vlasac iseci na rolnice, a persun i bosiljak na trakice. Jogurt pomijesati sa sircetom, kiselom pavlakom i zacinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseci na kriske i servirati preko svega. Posuti parmezanom i po zelji garnirati sa jos malo presuna i bosiljka.
Sastojci :
4 fileta pilecih grudi, 2 kasike ulja, so, biber, konzerva kukuruza, 1/2 svezeg krastavca, 4 paradajza, crni luk, po pola vezice vasca, persuna, bosiljka, 300 g jogurta, kasika sirceta, 50 g kisele pavlake, 50 g rendanog parmezana.
Kako pripremiti :
Oprati file od pilecih grudi, peci na zagijanom ulju u tiganju. Onda na tihoj vatri kuvati oko 20 minuta. Izvaditi meso, posoliti i pobiberiti. Kukuruz ostaviti da se ocijedi, oljustiti krastavac, oprati paradajz i ocistiti. Krastavce iseci po duzini, a onda iseci na kriske. Iseci paradajz na cetvrtine, oljustiti crni luk i iseci ga na prstenove. Ocistiti salatu, oprati, iseci i sve zajedno promijesati u ciniji. Oprati zacinsko bilje i prosusiti. Vlasac iseci na rolnice, a persun i bosiljak na trakice. Jogurt pomijesati sa sircetom, kiselom pavlakom i zacinskim biljem. Salatu rasporediti na tanjire, preliv posuti preko. Meso iseci na kriske i servirati preko svega. Posuti parmezanom i po zelji garnirati sa jos malo presuna i bosiljka.
MontenegroGirl- Admin
-
Broj poruka : 597
Godina : 41
Datum upisa : 10.08.2007
Re: **Salate**
Ljetnja salata
Sastojci za 4 porcije
1/2 manje glavice kupusa
2 konzerve tunjevine ili riba po zelji
4-5 jaja
2 kasike meda
sok od pola limuna
Priprema
Kupus isjeci na rezance, jaja tvrdo skuvati i poslije isjeci na kockice. Konzerve otvoriti sipati u posudu, dodati limunov sok i med, po zelji posoliti, mijesati i dodati jaja i kupus i ponovo mjesati. Servirati hladno ili kao nadjev za sendvice.
Prijatno.
Sastojci za 4 porcije
1/2 manje glavice kupusa
2 konzerve tunjevine ili riba po zelji
4-5 jaja
2 kasike meda
sok od pola limuna
Priprema
Kupus isjeci na rezance, jaja tvrdo skuvati i poslije isjeci na kockice. Konzerve otvoriti sipati u posudu, dodati limunov sok i med, po zelji posoliti, mijesati i dodati jaja i kupus i ponovo mjesati. Servirati hladno ili kao nadjev za sendvice.
Prijatno.
MontenegroGirl- Admin
-
Broj poruka : 597
Godina : 41
Datum upisa : 10.08.2007
Re: **Salate**
Sopska salata
Sastojci za 4 porcije
300 g krastavaca
6-7 kom. paradajza
1 glavica crnog luka
200 g ovcijeg sira
1 vezica persunovog lista
ulje
so
Priprema
Ociscen luk i persunov list sitno iseckati i posoliti. Paradajz iseci na kriske, krastavac na tanke kolutove i sve pomijesati sa lukom i uljem. Ostaviti da odstoji 2 sata u frizideru. Pre serviranja dodati izmrvljen sir.
Sastojci za 4 porcije
300 g krastavaca
6-7 kom. paradajza
1 glavica crnog luka
200 g ovcijeg sira
1 vezica persunovog lista
ulje
so
Priprema
Ociscen luk i persunov list sitno iseckati i posoliti. Paradajz iseci na kriske, krastavac na tanke kolutove i sve pomijesati sa lukom i uljem. Ostaviti da odstoji 2 sata u frizideru. Pre serviranja dodati izmrvljen sir.
MontenegroGirl- Admin
-
Broj poruka : 597
Godina : 41
Datum upisa : 10.08.2007
Re: **Salate**
e ovo je vec prihvatljivije
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: **Salate**
MIMOZA SALATA Potrebno je: 2 veća krompira kuvana u ljusci, 2 tvrdo kuvana jajeta, 1 kisela pavlaka,150 gr. praške šunke, 150 gr kačkavalja,100 gr. majoneza. Krompir izrendati pa premazati sa polovinom pavlake, zatim narendati šunku i premazati sa majonezom. Zatim narendati celo jaje i jedno belance i 100 gr. kačkavalja. Sve premazati sa ostatkom pavlake.Odozgo posuti sa sitno rendanim 50 gr. kačkavalja i rendanim žumancetom. | ||
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: **Salate**
SALATA OD LIGNJI 500 gr. lignji očistiti,oprati i skuvati u slanoj vodi sa listom lorbera i malo sirćeta. Posebno skuvati 500 gr. oljuštenog krompira. I lignje i krompir ocediti, iseckati, pa u njih dodati 1 veću ili 2 manje seckane glavice crnog luka. Zaćiniti solju, biberom, sokom od limuna i maslinovim uljem. | |||
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: **Salate**
Salata sa piletinom
U slucaju da vam je ostala piletina mozete napraviti jednostavnu salatu.
Meso iskidati ili iseci na kockice.
Dodati na kocke isecenu papriku,
iseckan vlasac,
obarene i ohladjene makarone,
pavlaku, majonez,
so, biber i limun.
Kolicinu cete odrediti sami u zavisnosti od broja osoba.
U slucaju da vam je ostala piletina mozete napraviti jednostavnu salatu.
Meso iskidati ili iseci na kockice.
Dodati na kocke isecenu papriku,
iseckan vlasac,
obarene i ohladjene makarone,
pavlaku, majonez,
so, biber i limun.
Kolicinu cete odrediti sami u zavisnosti od broja osoba.
Tex-Mex- clan
- Broj poruka : 52
Godina : 54
Location : Pa
Datum upisa : 06.12.2007
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu