Dijetalne torte i kolaci
2 posters
Dijetalne torte i kolaci
Ako imate problema sa viskom kilograma......
i ako ne mozete da se suzdrzite a da ne jedete slatkise....
probajte ovo
i ako ne mozete da se suzdrzite a da ne jedete slatkise....
probajte ovo
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: Dijetalne torte i kolaci
Cokoladna torta
Za tijesto:
1 žličicu nes- kave rastopljenu u 2 dl toplog sojinog mlijeka za ovlaživanje
tijesta
Za kremu:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Kalup za tortu namastite maslacem i pospite sa 2 žlice samljevenih
oraha, ili obložite papirom za pečenje.
Mikserom izmiješajte 7 bjelanjaka sa 2 žlice Kandisina u čvrsti
snijeg.
Za tijesto izmiješajte maslac da postane kremast, primiješajte
Kandisin, Fruktozu, te žumanjke jedan za drugim.
U sasvim glatku masu umiješajte samljevene orahe, rum,vrhnje, kokos,
sojin protein i prašak za pecivo.
Smjesi od žumanjaka pažljivo primiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za kremu mikserom dobro izmiješajte jaja i dodajte sve sastojke osim
čokolade, maslaca i vrhnja.
Miješajte dalje na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i neprekidno
dalje miješajte dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladite kremu do
sobne temperature. U kremu zatim dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte
mikserom, a zatim dodajte i tučeno vrhnje (ostavite malo za ukrašavanje
torte).
Gotovu kremu ohladite u hladioniku
da postane čvrsta.
Biskvit prerežite na tri dijela. Listove obilno navlažite kavom i
slijepite kremom. Kad se torta stvrdne u hladioniku, omažite je sa svih
strana preostalom kremom i ukrasite tučenim vrhnjem.
Za tijesto:
- 70 gr. maslaca + za kalup
- 4 jaja + 3 bjelanjka (preostala od kreme)
- 3 pune mjerice sojina proteina u prahu ( Vege fuel – Twinlab )
- 4 vrhom pune velike žlice Kandisina u prahu
- 2 velike žlice Fruktoze u prahu
- 200 gr. + 2 žlice (za kalup) samljevenih oraha
- 1 žličicu praška za pecivo
- 3 velike ž lice kokos brašna
- 3 velike žlice tekućeg slatkog vrhnja ( nezaslađenog)
1 žličicu nes- kave rastopljenu u 2 dl toplog sojinog mlijeka za ovlaživanje
tijesta
Za kremu:
- 3 žumanjka, 1 jaje
- 3 vrhom pune žlice Kandisina u prahu
- 2 dl ( jedna čaša) vrhnja za k uhanje
- 2 velike žlice ruma za kolače
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 vrhom pune velike žlice sojina proteina
- 4 vrhom pune velike žlice samljevenih oraha
- 100 gr dijetne čokolade sa Aspartamom (“Dorina”-Kraš)
- 125 gr. omekšanog maslaca
- 5 dl tučenog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag “Dukat”), zaslađenog
Kandisinom po ukusu.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Kalup za tortu namastite maslacem i pospite sa 2 žlice samljevenih
oraha, ili obložite papirom za pečenje.
Mikserom izmiješajte 7 bjelanjaka sa 2 žlice Kandisina u čvrsti
snijeg.
Za tijesto izmiješajte maslac da postane kremast, primiješajte
Kandisin, Fruktozu, te žumanjke jedan za drugim.
U sasvim glatku masu umiješajte samljevene orahe, rum,vrhnje, kokos,
sojin protein i prašak za pecivo.
Smjesi od žumanjaka pažljivo primiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pecite 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za kremu mikserom dobro izmiješajte jaja i dodajte sve sastojke osim
čokolade, maslaca i vrhnja.
Miješajte dalje na pari, dodajte izlomljenu čokoladu i neprekidno
dalje miješajte dok se masa ne počne zgušnjavati. Ohladite kremu do
sobne temperature. U kremu zatim dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte
mikserom, a zatim dodajte i tučeno vrhnje (ostavite malo za ukrašavanje
torte).
Gotovu kremu ohladite u hladioniku
da postane čvrsta.
Biskvit prerežite na tri dijela. Listove obilno navlažite kavom i
slijepite kremom. Kad se torta stvrdne u hladioniku, omažite je sa svih
strana preostalom kremom i ukrasite tučenim vrhnjem.
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: Dijetalne torte i kolaci
Torta sa orasima
Sastojci za tijesto:
Sastojci za kremu:
Način pripreme:
Za tijesto pjenasto izmiješajte žutanjke sa sladilima, dodajte orahe,
sojin protein i mrvice prethodno namočene u rum. Na kraju umiješajte
snijeg od bjelanjaka. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom okruglom kalupu
pola sata. Ohlađenu tortu jednom prerežite.
Za kremu prokuhajte mlijeko i u nj stavite samljevene orahe i Fruktozu.
Kad se malo ohladi dodajte maslac. Kremom premažite donju polovicu
tijesta, a preostalom kremom premažite tortu izvana. Ukrasite polovicama
oraha.
Tortu dobro rashladite.
Sastojci za tijesto:
- 8 jaja
- 8 velikih žlica Fruktoze u prahu
- 3 velikih žlica Kandisina u prahu
- 15 dag samljevenih oraha
- 4 vel. žlice integralnih krušnih mrvica
- 1 mjericu sojina proteina u prahu
- 1 žlica ruma
Sastojci za kremu:
- 30 dag samljevenih oraha
- 2 dl mlijeka
- 5 dag maslaca
- 2 vel. žlice Fruktoze u prahu
- nekoliko polovica oraha za ukras
Način pripreme:
Za tijesto pjenasto izmiješajte žutanjke sa sladilima, dodajte orahe,
sojin protein i mrvice prethodno namočene u rum. Na kraju umiješajte
snijeg od bjelanjaka. Pecite u namaštenom i pobrašnjenom okruglom kalupu
pola sata. Ohlađenu tortu jednom prerežite.
Za kremu prokuhajte mlijeko i u nj stavite samljevene orahe i Fruktozu.
Kad se malo ohladi dodajte maslac. Kremom premažite donju polovicu
tijesta, a preostalom kremom premažite tortu izvana. Ukrasite polovicama
oraha.
Tortu dobro rashladite.
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: Dijetalne torte i kolaci
Kolac sa jagodama
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
Zagrijte pećnicu na 150 °C.
Otopite na niskoj temperaturi 10 dag čokolade i maslac.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Mikserom dobro izmiješajte žutanjke, dodajte oba sladila, primješajte
otopljeni maslac i čokoladu, zatim rum, 10 dag kokosovog brašna, prašak
za pecivo, te na kraju čvrst snijeg od bjelanjaka
Ulijte u kalup za tortu promjera 24 cm, koji ste obložili Pek-papirom.
Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
Ohladite tijesto.
Nadjev:
U malo hladne vode namočite 6 listića želatine.
Mikserom smrvite oprane i očišćene jagode u glatku kašu sa 5 žlica
Fruktoze u prahu i dobro ocjeđenim sirom. Želatinu ocijedite, otopite u
malo zagrijanog slatkog vrhnja i primješajte jagodama. Dodajte istučeno
vrhnje.
Ulijte u kalup na ohlađeno tijesto
i stavite na jedan sat u hladionik.
Močite preostalu želatinu u hladnoj vodi, ocijedite i otopite u malo
zagrijanom narančinom soku. Nalijte preko nadjeva od sira i jagoda.
Vratite u hladionik da se stvrdne.
Otopite na pari preostalu čokoladu i ulijte
u veliki lim, da bude u tankom sloju.
Nožem odvojite tortu od stijenke kalupa i oprezno premjestite na
pladanj.
Otvrdnulu čokoladu sastružite lopaticom i ukrasite tortu. Pospite
preostalim kokosovim brašnom.
Za tijesto:
- 20 dag dijetne mliječne čokolade (“Dorina”- Kraš)
- 3 jaja
- 5 dag maslaca
- 3 vrhom pune velike žlice Kandisina u prahu
- 2 vrhom pune velike žlice Fruktoze u prahu
- 13 dag kokosovog brašna
- 1 žličicu praška za pecivo
- 2 vel. žlice ruma za kolače
Za nadjev:
- 12 listića želatine
- 50 dag zrelih jagoda
- 5 velikih žlica Fruktoze u prahu
- 20 dag svježeg kravljeg sira
- 5 dl tučenog slatkog vrhnja (vrhnje za šlag “Dukat”), zaslađenog
Kandisinom po ukusu.
- 1/8 l svježe iscjeđenog soka od naranče
Priprema:
Tijesto:
Zagrijte pećnicu na 150 °C.
Otopite na niskoj temperaturi 10 dag čokolade i maslac.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Mikserom dobro izmiješajte žutanjke, dodajte oba sladila, primješajte
otopljeni maslac i čokoladu, zatim rum, 10 dag kokosovog brašna, prašak
za pecivo, te na kraju čvrst snijeg od bjelanjaka
Ulijte u kalup za tortu promjera 24 cm, koji ste obložili Pek-papirom.
Pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 °C.
Ohladite tijesto.
Nadjev:
U malo hladne vode namočite 6 listića želatine.
Mikserom smrvite oprane i očišćene jagode u glatku kašu sa 5 žlica
Fruktoze u prahu i dobro ocjeđenim sirom. Želatinu ocijedite, otopite u
malo zagrijanog slatkog vrhnja i primješajte jagodama. Dodajte istučeno
vrhnje.
Ulijte u kalup na ohlađeno tijesto
i stavite na jedan sat u hladionik.
Močite preostalu želatinu u hladnoj vodi, ocijedite i otopite u malo
zagrijanom narančinom soku. Nalijte preko nadjeva od sira i jagoda.
Vratite u hladionik da se stvrdne.
Otopite na pari preostalu čokoladu i ulijte
u veliki lim, da bude u tankom sloju.
Nožem odvojite tortu od stijenke kalupa i oprezno premjestite na
pladanj.
Otvrdnulu čokoladu sastružite lopaticom i ukrasite tortu. Pospite
preostalim kokosovim brašnom.
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Re: Dijetalne torte i kolaci
Fino bi bilo kad nebi ni imalo cokolade u njima makar da je sve dijetalno, ali mora i to malo
Re: Dijetalne torte i kolaci
imaju one dijetalno cokolade...cak su i ljepse od obicnih....
bez secera...sa zasladjivacem su...(to ne goji:))
bez secera...sa zasladjivacem su...(to ne goji:))
crazy about him...- clan
- Broj poruka : 86
Godina : 32
Location : Pruska Geto
Datum upisa : 02.03.2008
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu